Συμπληρώματα διατροφής στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα: πολλοί ασθενείς παίρνουν, λίγοι το λένε στους γιατρούς!

Οι ασθενείς με μυοσκελετικά νοσήματα τείνουν να χρησιμοποιούν συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες σε μεγαλύτερη συχνότητα συγκριτικά με ασθενείς που πάσχουν από άλλες κατηγορίες νοσημάτων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη βιβλιογραφική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Arthritis Care & Research, 47% των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ) χρησιμοποιούν φυσικά διαιτητικά συμπληρώματα  (ΦΔΣ), αλλά μόνο το 70% από αυτούς το αποκαλύπτουν στο γιατρό τους.1

διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνη D: Κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή βιταμίνη!!!! Δ. Καρόκης

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συντίθεται στον οργανισμό μας κυρίως μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα μας, γιαυτό και είναι γνωστή ως «βιταμίνη του ήλιου», αλλά προσλαμβάνεται σε πολύ μικρότερη ποσότητα και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών, με κύριο ρόλο τη σωστή ανάπτυξη των οστών μας και την προαγωγή της υγείας του σκελετού μας.

διαβάστε περισσότερα

α Συμπληρώματα Διατροφής: Υαλουρονικό οξύ, Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, Διασερεϊνη, Κουρκουμάς, Μποσβέλλια, Κολλαγόνο κ.ά. Δρ Αχιλ. Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος.([email protected])

Τα  συμπληρώματα διατροφής. Εισαγωγή.
Δρ Αχιλ. Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, ([email protected])

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

Κολλαγόνο. Μια προσεκτική και ψύχραιμη ματιά! Δρ Αχιλ. Ε. Γεωργιάδης. Ρευματολόγος. ([email protected])

Ενα από τα συμπληρώματα διατροφής που κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις στην Ελλάδα της κρίσης είναι το κολλαγόνο. Οι πληροφορίες λένε ότι μόνο ένα από τα κολλαγόνα που κυκλοφορούν κάνει τζίρο πάνω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Η επιτυχία του αυτή οφείλεται στην συστηματική διαφήμισή του στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, στα περιοδικά και άλλού, σαν φάρμακο που καταφέρνει να αναζωογονήσει τα πάντα, κυρίως όμως το μυοσκελετικό σύστημα.

διαβάστε περισσότερα

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα

ΝΕΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Δημήτρης Κασίμος

Ρευματολόγος, Γενικός Αρχίατρος 401

Γ.Σ.Ν.Α.

 

Δρ Όλγα Βουγιούκα MD, PhD,

Παιδίατρος-Παιδορευματολόγος

Διευθυντής ΕΣΥ,

Β΄Παν/κή Παιδιατρική Κλινική

Νοσοκομείο Παίδων «Π Α Κυριακού»

 

 

Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα στα παιδιά

Είναι σχεδόν τόσο διαδεδομένη στα παιδιά όσο και ο παιδικός διαβήτης

διαβάστε περισσότερα

Pages